25 wrz 2016

Sałatka z czerwonej fasoli

Na wizytę niespodziewanych gości w niedzielne jesienne popołudnie warto mieć coś smacznego w lodówce, a jeśli nie, to polecam sałatkę, którą można przygotować w kilkanaście minut. Takie sałatki uwielbiam- szybkie, smaczne i wystarczy kilka prostych składników, które najczęściej zawsze mam w lodówce.

składniki :

1 puszka czerwonej fasoli
4-5 średnich konserwowych ogórków
10 dag sera żółtego z bloku
3-4 ugotowane jajka na twardo
1 średnia cebula
majonez 4-5 łyżek
1 łyżka musztardy



Odcedzamy fasolkę , cebulę, jajka, ser żółty, ogórki  kroimy w kostkę, mieszamy w misce z fasolką. Dodajemy kilka łyżek majonezu oraz łyżkę musztardy i ponownie mieszamy wszystkie składniki. Jeśli sałatka poleży w lodówce godzinę , nabierze intensywnego smaku i będzie lepsza, ale już zaraz po wymieszaniu nadaje się do podania na stół. Prawda, że łatwizna? Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz