Przepis na ciasto naleśnikowe każda z nas zna różnią się pewnie proporcjami, ale składniki zawsze te same:
mąka, mleko lub woda, troszkę soli i można dodać łyżeczkę oleju.
Ja smażę naleśniki na oleju.
Do świeżego twarogu (30 dag) dodałam nieco jogurtu naturalnego i zagniotłam go z 2 łyżeczkami cukru waniliowego, 2 łyżeczkami cukru oraz kilkoma kroplami aromatu cytrynowego.
Po usmażeniu smarujemy naleśniki przygotowanym serem i składamy w trójkąty.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Naleśniki są smaczne również gdy po przygotowaniu podgrzejemy je na patelni.
ja lubię do sera dodawać jeszcze cynamon :) ale z aromatem też chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam z twarogiem, podsmażone na masełku, pycha, w Lidlu znalazłam ostatnio takie słodkie twarożki np. jabłkowy z rodzynkami, do naleśników idealne :)
OdpowiedzUsuń