Składniki:
2 twarde banany 1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka soku z cytryny 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki mąki 1 jajko
2 łyżki mleka 1 łyżka cukru pudru
2 łyżki masła 1/2 łyżki oleju
Banany obieramy i kroimy każdy na 4 części, a każda z nich jeszcze wzdłuż na połówki. Skropić sokiem z cytryny i obsypać cynamonem.
Wiórki kokosowe mieszamy z mąką i cukrem pudrem. W miseczce rozbijamy jajko i mieszamy z mlekiem, następnie dosypujemy resztę składników i mieszamy, aż powstanie gęste ciasto, w którym obtaczamy banany. Smażymy na maśle, które mieszamy z olejem by się nie spaliło na wolnym ogniu około 5 minut z obu stron. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy na ciepło - prosto z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz