Od jakiegoś czasu smakuję makaronowe produkty "Bartolini" i muszę przyznać, że zaskakują mnie doskonałą jakością i w niczym nie ustępują włoskim makaronom, a różnorodność kształtów i smaków jest naprawdę imponująca. Serdecznie polecam te pasty makaronowym pożeraczom takim jak ja.
Składniki:
250 gram trójkolorowego makaronu
czarne oliwki
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
Gotujemy makaron w osolonej wodzie tak by był al dente. Ja wybrałam kolorowy makaron, który nie tylko ładnie wygląda na talerzu, ale także fajnie smakuje.
Na patelni z oliwą smażymy posiekany czosnek, na koniec dodajemy oliwki - ilość zależna od przyrządzającego posiłek. I na patelnie z czosnkiem i oliwkami dodajemy ugotowany makaron mieszając delikatnie wszystkie składniki, tak by nasz makaron nabrał czosnkowo - oliwkowego aromatu. Nakładamy na talerz i posypujemy startym serem typu parmezan. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz