8 cze 2013

Letnie śniadanie - prościej się nie da!

Pożywne i smaczne śniadanie na lato i nie tylko. Dziś miałam ochotę na owsiankę, ale nie tę gotowaną na mleku, ale nieco lżejszą i szybszą w przygotowaniu. Dlatego płatki owsiane górskie wymieszałam z otrębami i zalałam wrzątkiem, chwilkę odczekałam, dodałam jogurtu naturalnego i ozdobiłam owocami. Efekt na fotce. Śniadanko nie tuczy, ale odżywia i dostarcza witamin. Ja czuję się najedzona, dostałam energii i chęci na weekendowanie. Zaraz biorę się za porządki i pranie, a później może rower?



Składniki:
pół szklanki płatków owsianych górskich(błyskawicznych)
1/4 szklanki otrąb razowych
1 mały jogurt naturalny
dowolne owoce jako dodatek smakowy i kolorystyczny:)
 ( u mnie kiwi i arbuz)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz