Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu, spokojnie mogą takie ziemniaczki zrobić dzieci, a własnoręczny wyrób będzie im bardziej smakował. Wystarczy rozwałkować na resztki ciast tak by całkowicie się rozkruszyły, dodać wiórki kokosowe, trochę kakao, zmielone orzechy włoskie, można dodać skórkę pomarańczową czy zmielone migdały, wszystko na co mamy ochotę. Jakiś ulubiony aromat do ciast i trochę masła by nasza masa ziemniaczkowa stała się lepka i dająca się uformować w kuleczki. Takie kulki obtaczamy w kokosie lub zmielonych orzechach i można je śmiało podawać gościom. Smacznego!
21 maj 2014
Ziemniaczki czyli małe domowe słodkości
Po każdych ciastach i ciasteczkach zostają w domu słodkie okruszki, z którymi nie wiadomo co zrobić. Czy wyrzucić, czy zjeść, czy zostawić na potem. Tym razem zostawiłam na potem, odkładałam skrzętnie do miseczki okruchy i okruszki ze słodkich wypieków, a dziś postanowiłam jakoś je wykorzystać. Z dodatkiem kokosu, orzechów włoskich, kakao, masła i odrobiny olejku migdałowego powstały słodkie kuleczki, akurat w sam raz na raz do popołudniowej kawy.
Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu, spokojnie mogą takie ziemniaczki zrobić dzieci, a własnoręczny wyrób będzie im bardziej smakował. Wystarczy rozwałkować na resztki ciast tak by całkowicie się rozkruszyły, dodać wiórki kokosowe, trochę kakao, zmielone orzechy włoskie, można dodać skórkę pomarańczową czy zmielone migdały, wszystko na co mamy ochotę. Jakiś ulubiony aromat do ciast i trochę masła by nasza masa ziemniaczkowa stała się lepka i dająca się uformować w kuleczki. Takie kulki obtaczamy w kokosie lub zmielonych orzechach i można je śmiało podawać gościom. Smacznego!
Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu, spokojnie mogą takie ziemniaczki zrobić dzieci, a własnoręczny wyrób będzie im bardziej smakował. Wystarczy rozwałkować na resztki ciast tak by całkowicie się rozkruszyły, dodać wiórki kokosowe, trochę kakao, zmielone orzechy włoskie, można dodać skórkę pomarańczową czy zmielone migdały, wszystko na co mamy ochotę. Jakiś ulubiony aromat do ciast i trochę masła by nasza masa ziemniaczkowa stała się lepka i dająca się uformować w kuleczki. Takie kulki obtaczamy w kokosie lub zmielonych orzechach i można je śmiało podawać gościom. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz